Savaitgalio rytas, o gal tiesiog toks, kurį nereikia niekur lėkti – nuostabus metas, ir net jei šiuo metu neatostogaujate, pasijusti lyg kurorte lengviausia išsiruošus pusryčiauti mieste. Lietuviams tai tikrai skamba kaip nedidelė šventė, tiesa? Rekomenduojame keletą smagių pusryčių vietų Kaune, kurių virtuvės šefai supranta, kad rytas – tai ne tiesiog kietai virtas kiaušinis ir šaukštas žirnelių. Sąrašą suskirstėme į dvi dalis – pirmojoje rasite kasdien užsukti kviečiančias įstaigas, o antrojoje – siūlančias lėtus savaitgalio stebuklus.
Viename svetingiausių viešbučių šalyje, neseniai atsinaujinęs „Radisson Kaunas“ įsikūręs restoranas ankstyvus, gausius ir įvairius švediškus pusryčius siūlo kasdien už fiksuotą 16 Eur kainą.
Įmonės nuotr.
Vėlyvųjų pusryčių kultūra Kaune išties džiugina, pasimėgauti sočiu "brunch'u", pažinti miestą ne iš gatvės, o pakilus virš jos, kviečia BŌHEME HOUSE stogo terasa, kuri dovanoja jaukią Kauno panoramą gurkšnojant rytinę kavą ar atsipalaiduojant vakare po darbų.
Įmonės nuotr.
Kvapnios ir kokybiškos, čia pat skrudintų pupelių kavos mėgėjai, Kauno centre vaikštinėjantys anksti rytą, jau spėjo atrasti naujutėlę vietelę prie pat miesto savivaldybės. Nepamirškite susivilioti ir šviežiais kepiniais, o pamėgtos kavos pupelių įsigysite ir į namus ar biurą.
Įmonės nuotr.
Prie pat stilingo viešbutėlio BōHEME HOUSE šį rugpjūtį atsidarė ir dar viena pusryčių ritualams ištikima ir gyvūnams draugiška vieta. Kava ir įvairiausiais būdais ruošti tradiciniai bei šiuolaikiški pusryčių patiekalai – iki pat vakaro. Beje, čia – ir gausus veganiškų desertų pasirinkimas.
Įmonės nuotr.
Vienybės aikštėje įsikūręs restoranas ir darbo dienomis, ir savaitgaliais laukia pusryčiautojų, kuriems svarbus ne tik puikus maistas, bet ir įkvepiantis vaizdas pro langą.
Ankstyviems pusryčiautojams viešbučio restorano pusryčių bufetas atviras kiekvieną dieną, o meniu pasirinkimas pakankamai platus keliautojams iš visų kraštų.
Te neapgauna jūsų šios vietelės vardas. Taip, spurgos čia dieviškos, bet dieviški ir bagel’iai, blynai, kiaušinienės bei kiti pusryčių čempionų pasirinkimai. Dėl Vilniaus g. remonto darbų neveikia terasa, bet viduje viskas kaip visuomet. Beje, dar viena „Holy Donut“ veikia Kauno autobusų stotyje.
Foto: Greta Bajoraitė
Jau beveik senamiesčio klasika – pusryčiauti čia smagiausia vartant laikraštį ar žurnalą. Griebkite čia pat kepamų bandelių, sausainių ar kitų kepinių arba luktelėkite, kol apskrus omletas. Ir savaitgaliais! Nepamirškite, kad šiuo metu įėjimas į kepyklėlę – iš kiemo pusės.
Beveik kasdien čia skamba puiki didžėjų ir gyvų grupių muzika, o savaitgaliais lauko malonumus papildo ir vėlyvųjų pusryčių nuotykiai. Kitur tokių nėra – antienos toast’as nepaliks abejingų.
Ievos Stanienės nuotr.
Buvusiame banke besislepianti bene stilingiausia Kauno centro vietelė žavi ne tik naktinėtojus. Savaitgaliais nuo vidudienio čia ruošiama rytietiška šakšuka ar tokios įmantrybės, kaip 'chorizo french toast'. Pavyzdžiui, su naminiu svarainių limonadu…
Įmonės nuotr.
Kadaise tai buvo „kavaledis“, vėliau ši vieta prie pat Karo muziejaus matė daug transformacijų, o dabar prisikėlė su išskirtiniu interjeru ir dar spalvingesnėmis idėjomis. Savaitgaliaujantiems belieka rinktis: prancūziškas skrebutis su bananų flambé, „Monte Cristo“, senas geras Benediktas, o gal japoniški blyneliai?..
Įmonės nuotr.
„Žalgirio“ krepšininkų ir tų, kurie mėgsta ne tik gardų, bet ir visapusiškai estetišką maistą, mėgstama vieta savaitgaliais siūlo kruopščiai sufantazuotą pusryčių meniu ir nepriekaištingą aptarnavimą.
Maisto gurmanų iš Skandinavijos pamėgtas restoranėlis savaitgaliais savo kūrybinės virtuvės šedevrais lepina negalinčius gyventi be kiaušinių marškinėliuose, pusryčių burgerių (naujiena – stipruolis bee mėsos!) ir savo gamybos gėrimų.
Net ir viduryje savaitės vakare staliuką šiame istoriniame pastate įsikūrusiame restorane sunkiai gausi, tad rekomenduojame rezervuoti vietą savaitgalio pusryčiams iš anksto. Kartą susipažinę su „Momo Grill“ siūlomais Benedikto kiaušiniais ir pusryčių kokteiliais iškart ryšitės rimtesniems santykiams.
Įmonės nuotr.
Dėl tokių pusryčių pasirinkimų verta gyventi tik savaitgaliais. Tex-mex kiaušinienė, tortiljos sumuštiniai, kesadiljos su omletu, amerikietiški blynai, ir, aišku, „kruvinosios Marijos“. Kada vėl bus sekmadienis?
Įmonės nuotr.
Norit Benediktų? Prašom, bet gal metas išbandyti patį rimčiausią brunch’o burgerį, į kurį telpa net 180 g grynos jautienos? Ir kiaušinis, aišku. Ir dar šis tas itin savaitgališko. Bet... gal austrių? Ar karštos sriubos, kurios, beje, nepelnytai nėra daugelyje pasaulio vėlyvųjų pusryčių meniu? Čia į lėkštes pilamas ramen’as.
Įmonės nuotr.
Vienas geriausiai vertinamų viešbučių regione siūlo ne tik galimybę iš arti pasigėrėti barokine architektūra, bet ir pasinerti į skonių mišką restorane. Čia dažnai vyksta ne tik teminės degustacinės vakarienės, bet ir teminiai vėlyvieji pusryčiai. Prancūziški, itališki… Sekite naujienas.
Įmonės nuotr.
Beveik kaip pas močiutę – blyneliai, košės, kepti kiaušiniai su lašinukais ar krosnyje ruoštas omletas.
Titulinė nuotr.: „Laukas“ / Ieva Stanienė