lt
2018-12-28 į sąrašą

Kauno oro uostas šiemet aptarnavo milijoną keleivių

Milijonasis aptarnautas keleivis penktadienį anksti ryte išlydėtas į Varšuvą. Prieš oro linijų bendrovės „LOT Polish Airlines“ skrydį jį pasveikino Kauno oro uosto direktorius Karolis Matulaitis.

Antrasis pagal dydį šalies oro uostas šiemet ne tik plėtė veiklos profilį, pritraukė verslo keleivių segmentą ir paskelbė didinantis atostogų krypčių pasirinkimą, bet ir demonstravo sparčius augimo tempus – gruodžio 28 d., penktadienį Kauno oro uoste buvo aptarnautas milijonasis keleivis.

Milijonasis aptarnautas keleivis penktadienį anksti ryte išlydėtas į Varšuvą. Prieš oro linijų bendrovės „LOT Polish Airlines“ skrydį jį pasveikino Kauno oro uosto direktorius Karolis Matulaitis.

„Šis skaičius – reikšmingas mūsų oro vartų visų metų darbo apibendrinimas. Džiugu, kad šią simbolinę sukaktį minime „LOT Polish Airlines“ skrydžio metu – bendrovės, su kuria mūsų oro uosto istorijoje buvo atvertas naujas puslapis, suteikiantis keleiviams galimybes dar patogiau planuotis keliones. Bendradarbiavimas suteikė naujas apimtis verslo skrydžių pageidaujantiems klientams. Paslaugos puikiai vertinamos, jaučiame, kad pateisinom lūkesčius. Tikimės, kad netolimoje ateityje oro linijų bendrovė plės savo veiklą, pridėdama ir papildomų skrydžių dažnių“, – sakė K. Matulaitis.

Kauno milijonasis keleivis pradžiugino ir „LOT Polish Airlines“ atstovus. „Man nepaprastai smagu, jog šis keliautojas skrenda mūsų lėktuvu. Lietuva mūsų oro linijoms tapo reikšmingu Vidurio ir Rytų Europos regionu, o Kaunas – vienu iš trijų pagrindinių miestų greta Vilniaus ir Palangos. Esu įsitikinęs, jog keleiviai vis labiau vertins jūsų gražią šalį ir ji taps vienu populiariausių mūsų sparčiai augančio tinklo maršrutu, - kalbėjo „LOT Polish Airlines“ generalinis direktorius Rafal Milczarski. – Didžiuojamės, kad sausio mėnesį LOT minės savo 90-ąjį jubiliejų bei džiaugiamės, jog tuo metu būsite su mumis“, - pridūrė R. Milczarski.

K. Matulaičio teigimu, sėkmingiausias šių metų laikotarpis Kauno oro uostui – aviacinės vasaros sezonas. Skaičiuojama, kad nuo birželio net penkis mėnesius iš eilės buvo aptarnaujama po daugiau nei 90 tūkst. keleivių. Nemenki keliautojų srautai fiksuoti ir kitais šių metų mėnesiais.

Tiesa, bendras keliautojų skaičius kiek mažesnis nei 2017-aisiais, kai buvo aptarnauta 1,186 mln. keleivių. Tačiau pernai dėl Vilniaus oro uosto kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos ilgiau nei mėnesį Kaunas buvo virtęs pagrindiniais šalies oro vartais, o šiemet pirmą kartą milijono aptarnautų keliautojų skaičių pavyko pasiekti savo jėgomis.

„Nuo metų pradžios oro bendrovių, veikiančių Kauno oro uoste, keleivių skaičius išlaikė augimą. Stebėjome perspektyvius rodiklius, tačiau tai, kad pavyko aptarnauti milijoną keleivių viršijo mūsų lūkesčius ir galime drąsiai sakyti, kad pasiekėme rekordą. Norisi pasidžiaugti, kad šių metų užduotį įvykdėme sėkmingai, tinkamai planavome ir naudojome turimus resursus bei įrodėme, kad esame pasiruošę priimti didelius keliautojų srautus“, – teigė K. Matulaitis bei pridūrė, kad šiais metais iš viso buvo aptarnauta beveik 10 tūkst. skrydžių.

Ateinančius metus Kauno oro uostas pasitinka taip pat su geromis naujienomis – 2019-ais iš Kauno bus pradėti vykdyti užsakomieji atostogų skrydžiai, nes veiklą šiuose oro vartuose pradės kelionių organizatorius „Itaka“, tad siūlomų krypčių geografija dar labiau prasiplės – keliautojams sparnus kelti bus siūloma į Graikijai priklausančią Zakintos salą, Varnos ir Antalijos miestus. 2018-aisiais keliaujantys iš Kauno oro uosto galėjo rinktis iš 25 skirtingų skrydžių krypčių. Tarp jų buvo 8 naujienos – Burgasas, Riminis, Žirona, Varšuva, Bolonija, Milanas, Tel Avivas ir Turku.

„Planuojama, jog Kauno oro vartai ir 2019 metais išlaikys spartų augimo tempą bei bus perspektyviausiai augantis oro uostas Lietuvoje. Tikimasi, jog milijonojo keleivio ateinančiais metais sulauksime 2-3 mėnesiais ankščiau nei šiemet, o bendrą keleivių srautą išauginsime apie 15 proc. Tai – ženklus augimas, vertinant ekonomikos didėjimo tempą, kuris, numatoma, bus net kelis kartus mažesnis“, - teigia Kauno oro uosto direktorius K. Matulaitis.

Apie Kauno oro uostą

Kauno oro uostas priklauso Lietuvos oro uostų tinklui, valdančiam trejus oro vartus Vilniuje, Kaune ir Palangoje. Per 2017 m. jie aptarnavo 5,2 mln. keleivių ir 55 tūkst. skrydžių. Žiemos sezono metu iš Lietuvos oro uostų 15 aviakompanijų tiesiogiai skraidina 65 reguliariosiomis kryptimis į 56 miestus 26 šalyse. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc.

Lietuvos oro uostų inf. ir nuotraukos
kaunas-airport.lt

Uždaryti

Pažiūrėkite ką gausite! Šios savaitės naujienlaiškis