Dešimt „Open Kitchen Kaunas“ pliusų
Visą vasarą truksiantis gatvės maisto festivalis savo sezoną pradeda gegužės 3-ąją. Nemuno saloje bus skanu!
Jau gegužės 3-ąją prasideda trečiasis gatvės maisto festivalio „Open Kitchen“ sezonas Kaune. Kaip ir praėjusiais metais, maisto vagonėliai ir jų šeimininkai išalkusių kauniečių lauks Nemuno saloje, prie pat „Žalgirio“ arenos. Gryname ore pietauti ir vakarieniauti galėsime kiekvieną šiltojo sezono ketvirtadienį (nebent pliaups lietus) nuo 11:30 iki 22 val. Dirsčiodami į laikrodžius ir laukdami sezono atidarymo kartu su „Open Kitchen“ atstovais parengėme 10-ies idėjos pliusų sąrašą!
- Nemuno salą vertina ir maitintojai, ir valgytojai – maisto furgonėlių savininkams ši vieta patinka dėl patogumo (ypač vertinama aikštelės danga, kuriai nebaisi jokia liūtis!) ir gamtos jausmo. „Open Kitchen Kaunas“ lankytojai gi džiaugiasi, kad gatvės maisto mugė vyksta centre, čia patogu ateiti ar atriedėti iš biuro, bet visgi gamta taip arti, kad padeda atsipūsti nuo miesto šurmulio.
- Šis visą vasarą trunkantis festivalis draugiškas ir atviras visiems. Dviračiams, šunims, mažiems vaikams, senjorams, turistams, tikriems kauniečiams, „Žalgirio“ sirgaliams... Na, tikrai visiems!
- „Open Kitchen Kaunas“ patiekalų topuose praėjusį sezoną karaliavo patiekalai iš bulvių, picos ir mėsainiai, jų valgiaraščiuose netruks ir šiemet.
- Netikėčiausias patiekalas, kurio pernai buvo galima paragauti Nemuno saloje – virti lietuviški vėžiai, kurie, beje, netrukus baigėsi!
- Nors „Open Kitchen Kaunas“ – maitintojų ir valgytojų rojus, šiemet kviečiami jungtis ne tik restoranai, bet ir duonos kepėjai, daržovių augintojai ir t.t.
- „Open Kitchen Kaunas“ dalyviai lyg susitarę ruošia nemažas patiekalų porcijas, jomis smagu dalintis arba... verta būti labai išalkusiam. Projekto organizatoriais skaičiuoja, kad sočiai prisikimšti galima už 6-8 eurus.
- „Open Kitchen Kaunas“ – tai ne tik maistas! Muzika – labai svarbi šios iniciatyvos dalis. Atidarymo proga gegužės 3-ąją Nemuno saloje koncertuos Kaune daugybę gerbėjų turinti grupė „Baltasis Kiras“, koncertų bus ir ateityje, taip pat ketvirtadieniais savo reggae, funk, disco įrašų kolekcijas čia vėdina įvairūs didžėjai.
- Stalo futbolas, diskusijos, kitos aktyvios ir įdomios veiklos – „Open Kitchen Kaunas“ stengiasi, kad ketvirtadieniais į biurą iškart po pietų grįžti nesinorėtų. Jei turite savo idėjų, siūlykite, menininkai ir kultūrininkai čia labai laukiami.
- Nuo 15 iki 20 – maždaug tiek maitintojų Nemuno saloje bus galima sutikti kiekvieną šiltojo sezono ketvirtadienį. Vadinasi, kiekvienąkart galėsite išbandyti vis naują restoraną ar patiekalą.
- Gegužės 3-ąją savo furgonėlius Nemuno saloje išrikiuos „Mr. Snob Uoksas“, „Piri Piri Foodtruck“, „Awokado Noodle Bar“, „The Rolling Wafles“, „Foxes Grill & Lobster“, „Karavan Sarai“, „Vagonetė“, „Vagonas“, „Karvė ir viščiukas“, „Bar Be Que Burgers“, „Dešrainis24.lt“, „Čilas“, „Tid Bit“, „Ajomama“, „Kingwin“, „Šefas ant ratų“, „400 laipsnių“ – galėsite rinktis nuo tradicinio plovo, azijietiškų makaronų ir tikros picos iki legendinių olandiškų vaflių ir ypatingai paruoštos vištienos!
Sekite „Open Kitchen Kaunas“ naujienas „Facebook“ paskyroje.
Organizatorių nuotraukos