lt
2017-12-27 į sąrašą

2018-ieji Kaune. Ką veiksime?

Baigiant 2017-uosius pats metas žvilgtelėti į kitų metų renginių kalendorių. Akivaizdu, kad nuobodžiauti Kaune nebus kada.

Baigiant 2017-uosius pats metas žvilgtelėti į kitų metų renginių kalendorių. Akivaizdu, kad nuobodžiauti Kaune nebus kada. Prie tradicinių renginių jungiasi Valstybės šimtmečio programa, taip pat vis garsiau apie save kalba „Kaunas 2022“ komanda, stiprėja bendruomenių iniciatyvos. 

Šimtmečio šviesų festivalis
Vasario 15 d. – 18 d.

Didelio populiarumo kaskart sulaukiantis Kauno šviesų festivalis šįkart aplankys iškart 18 pastatų – gražiausių tarpukario modernizmo pavyzdžių.

centennial festival of lights

Organizatorių archyvo nuotr.

Lietuvos valstybės atkūrimo diena
Vasario 16 d.

Valstybės atkūrimo šimtmetį minėsime visus metus, visoje Lietuvoje ir už jos ribų. Žinoma, labiausiai širdys virpės Vasario 16-ąją.

Kraftwerk 3D
Vasario 19 d.

Vokietijos elektroninės muzikos pionieriai pagaliau aplankys Lietuvą. Jų koncertas bus surengtas moderniausioje arenoje Baltijos šalyse – Žalgirio arenoje.

kraftwerk

Organizatorių archyvo nuotr.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena
Kovo 11 d.

Nepriklausomybės atkūrimą kartu švęsime Žalgirio arenoje, Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje ir daugelyje kitų istoriškai svarbių ir brangių Kauno vietų.

Pasaulio ledo ritulio čempionatas,  I divizionas, B grupė
Balandžio 22 d. – 28 d.

Balandį „Žalgirio“ arenoje pirmą kartą karaliaus ledo ritulys. Tai bus didžiausias šios sporto šakos renginys Lietuvos istorijoje, kurio metu Kaune pamatysime   Lietuvos, Ukrainos, Japonijos, Kroatijos, Estijos ir Rumunijos vyrų rinktines. 

ice hockey

„Hockey Lietuva“ archyvo nuotr.

Festivalis „Kaunas Jazz“
Balandis – gegužė

Tarptautinis džiazo festivalis „Kaunas Jazz“, užgimęs kartu su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimu, atlaikęs įvairias blokadas, finansines ir kitas negandas, ne kartą dedikuotas svarbiausioms Lietuvos valstybės sukaktims, išsikovojęs reikšmingą vietą Lietuvos bei Europos muzikiniame gyvenime, neužleidžia savo pozicijų, toliau jas stiprina ir tiki, kad muzika prisideda prie socialinio bei emocinio augimo, ekonominio klestėjimo.

kaunasjazz

Organizatorių archyvo nuotr.

Aitvarų festivalis „Tarp žemės ir dangaus“ 
Gegužė

Tradicinis renginys prie gotikinės bažnytėlės Nemuno slėnyje Zapyškyje kasmet sutraukia vis daugiau norinčių paleisti spalvotas savo svajones į dangų. Festivalis įtrauktas ir į „Kaunas 2022“ programą.

Dizaino savaitė
Gegužės 7 d. – 13 d.

Visoje Lietuvoje vykstančio festivalio 2018-ųjų tema – erdvės. „Kviečiame interpretuoti, analizuoti, kūrybiškai pažvelgti į įvairias mus supančias erdves, jų santykį su mūsų kasdieniu gyvenimu, įžvalgių dizaino sprendimų svarbą“, – rašo organizatoriai. 

design week

Organizatorių archyvo nuotr.

Gallery Weekend Kaunas
Gegužės 10 d. – 13 d.

Galerijų savaitgaliai  – globali iniciatyva, žyminti šalių bei miestų kultūrinio gyvenimo intensyvumo taškus, sezono atidarymus ar uždarymus. Vienas pirmųjų Baltijos šalyse tokio pobūdžio renginių, Kaune debiutavo ir galerijas bei projektų erdves suvienijo 2016-aisiais. 

galleryweekend

Organizatorių archyvo nuotr.

Tarptautinis folkloro festivalis „Atataria Lamzdžiai“
Gegužė

Nuo 1984 m. organizuojamas festivalis – svarbus Kauno kultūros reiškinys, miestui dovanojantis galimybę gėrėtis vairių Lietuvos regionų bei užsienio šalių liaudies autentiškos muzikos ir šokių pristatymais.

Tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris“
Gegužė

1965-aisiais imta švęsti pavasario ir poezijos šventė pirmąkart surengta Palemone. Šiandien tai – visoje šalyje vykstantis, bet jaukumo nepraradęs renginys, be abejo, poezijos gijomis apraizgantis ir Kauną.

Muziejų naktis
Gegužė

Nuo 2005 m. organizuojamoje akcijoje „Europos muziejų naktis“ dalyvauja ir Lietuva, taigi ir Kauno muziejai. Įvairios pramoginės ir edukacinės programos kasmet pranoksta lūkesčius, o dalyvių skaičiaus rekordas nuolat gerinamas.

museum night

M. K. Čiurlionio galerijos nuotr.

Europos kultūros sostinės forumas
Gegužės 18 d. – 19 d.

„Kaunas 2022“ inicijuotas forumas Žalgirio arenoje suburs pažangiausius kūrybinio sektoriaus žaidėjus iš Lietuvos ir Europos, analizuos šiuo metu Lietuvai aktualiausius kultūros ir kūrybos lauko iššūkius, pristatys kultūrinio bendradarbiavimo pavyzdžius.

Kauno Hanzos dienos
Gegužės 18 d. – 20 d.

Didžiausia miesto šventė kartu yra ir Kauno gimtadienis, trankiai ir siautulingai minimas kiekvieną gegužę. Viduramžių tradicijos ir pagarba savo aplinkai bei paveldui čia darniai dera su XXI a. vertybėmis ir inovacijomis. 

hanza dienos

Organizatorių archyvo nuotr.

Kiemų šventė
Gegužės 31 d.

Į tarptautinę kaimynų dienos šventę Laisvės alėjoje kviečiami visi kiemų kaimynai ir svečiai bei bendruomenių nariai. Kiemų šventė – tai bandymas atkreipti visų mūsų dėmesį į kaimynystės vertę ir svarbą, patirti buvimo kartu prie vaišėmis nukloto stalo, vienybės, ir pažinties džiaugsmą.

 

AA 2017 05 25 3

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Kauno maratonas
Birželio 10 d.

Tūkstančius dalyvių iš viso pasaulio sutraukiantis renginys skirtas visiems, nepaisant amžiaus, profesijos, įsitikinimų ar fizinio pasirengimo. Tai sporto šventė, kurios tikslas suvienyti miestiečius ir sporto entuziastus, skatinti socialinį ir fizinį aktyvumą, formuoti sveikos gyvensenos tradicijas Lietuvoje. 

kaunas marathon

Organizatorių archyvo nuotr.

Dainų šventės „Vardan tos“ atidarymo renginys
Birželio 30 d.

Jau susiklostė tradicija, kad pirmas Dainų šventės renginys vyksta Kaune – pagerbiamas miestas, kuriame 1924 m. pirmą kartą buvo surengta Dainų diena. Čia susirinkę Lietuvos meno kolektyvai iš Lietuvos ir kitų šalių paliudys, kad švenčių gyvybė neblėsta, veikiau – „dega mūsų širdyse“.

song festival

Kauno m. savivaldybės archyvo nuotr.

Pažaislio muzikos festivalis
Visa vasara

Per daugiau nei 20 metų festivalis suformavo gilias tradicijas, tapo žinomu net atokiausiuose šalies kampeliuose, o į koncertus plūstančios klausytojų minios liudija apie renginių kokybę, originalumą bei patrauklumą.

pazaislis festival

Organizatorių archyvo nuotr.

Operetė Kauno pilyje
Liepa

Vienintelio operetės festivalio regione metu, Liepos 6-ąją, prie Kauno pilies bus sugiedota Tautiška giesmė.

Aviacijos šventė
Liepos 14 d. – 15 d.

Oro šventė viename seniausių Europoje S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome Aleksote skiriama ne tik Valstybės atkūrimo šimtmečiui, bet ir legendinių lakūnų skrydžio per Atlantą 85-osioms metinėms.

KVK 1010 1024x684

Šimtmečio oro šventė 2015-aisiais / R. Tenio / Kas vyksta Kaune / nuotr.

Tarptautinė jaunimo vasaros stovykla „100 pirmų kartų“​
Liepos 7 d. – 15 d.

„Kaunas 2022“ rengiama pirmoji tokia stovykla suburs Lietuvos ir užsienio jaunimą patirti pirmąjjį kartą su Lietuva. Stovyklos metu vyks integruot​i​ rengini​ai​ ir projekt​ai​​, kurie taps naujų patirčių, pažinčių ir atradimų erdve jaunimui.

Idėjų festivalis „Laisvės piknikas“
Rugpjūčio 25 d.

„Laisvės piknikas“ tapo vienu netikėčiausių ir didžiausių renginių, kuriame 2017 m. apsilankė 20 000 žmonių iš visos Lietuvos kartu su Lietuvos Respublikos Prezidente, politiniu ir visuomeniniu elitu, žymiausiais muzikos atlikėjais. Nemuno saloje pasimatysime ir 2018-ųjų vasarą.

bartkusfoto

„Bartkus Foto“ nuotr.

Roger Waters koncertas
Rugpjūčio 26 d.

2018 m. Rogeris Watersas Europoje pristatys garsiausias grupės „Pink Floyd“ ir solines dainas. „Žalgirio“ arenoje vyksiantis pasirodymas pretenduoja tapti visų laikų didžiausiu uždarų erdvių koncertu Lietuvoje.

rogerwaters2

Organizatorių archyvo nuotr.

Sugiharos savaitė
Rugsėjis

2017 m. pirmąkart suvienijusi Lietuvos, Japonijos ir Izraelio meno, kultūros, politikos ir kitų sričių atstovus Sugiharos savaitė tiesiog privalo tapti kasmetiniu, naujas tradicijas kuriančiu ir senas primenančiu, renginiu. 

21316343 2067238166891761 6884275790178909288 o2

Modernaus šokio pasirodymas Kauno geležinkelio stotyje, paskutinėje Sugiharos stotelėje Kaune / Jono Petronio nuotr.

Šančinės
Rugsėjis


Vis ryškesnės ir margesnės Žemųjų Šančių bendruomenės renginys per keletą metų užaugo iki pirmojo Kaune gatvės parado, kuriame laukiami visi, tikintys bendrystės jėga.

Festivalis „Kaunas Photo“
Ruduo

„Kaunas Photo“ – ilgiausiai be pertraukų rengiamas kasmetis tarptautinis fotomeno festivalis Lietuvoje ir Baltijos šalyse. Nuo 2004 m. festivalį organizuoja viešoji įstaiga „Šviesos raštas“. Festivalis laikomas vienu svarbiausių tęstinių meno renginių Lietuvoje. Festivalis yra pasaulinės „Festivals of Light“ organizacijos narys.

DSCF9535 1

Organizatorių archyvo nuotr.

Tarptautinis šokio festivalis AURA
Spalis

Šokio teatro „Aura“ organizuojamas festivalis per beveik tris dešimtmečius tapo ne tik prasminga miesto tradicija, bet ir reikšmingu Lietuvos kultūrinio gyvenimo vyksmu. Kasmet festivalio scenose publikai pristatomos vis stipresni ir pripažinti šokio meistrai iš užsienio šalių. 

aura dance festival

Spektaklis „Twister“ / Svetlanos Baturos nuotr.

Festivalis „Kaunas mene“
Ruduo

Vienas stambiausių Kaune vykstančių šiuolaikinio meno projektų 2018-aisias grįš aštuntą kartą. Festivalį, kasmet vietomis apsimainantį su Kauno bienale, organizuoja pernai dvidešimtmetį atšventusi galerija „Meno parkas“.

kaunas in art

Anida Yoeu Ali kūrinys „Budistų vabalas“ / Organizatorių archyvo nuotr.

Tarptautinis Kauno kino festivalis
Ruduo

Vienas labiausiai vertinamų kino festivalių Lietuvoje pristato pasaulyje pripažintus filmus, tačiau kartu ieško ir naujų atradimų. TKKF teikia pirmenybę kūriniams, kuriuose dera meninė kokybė ir ryški socialinė pozicija.

25073424 10156207140952922 6506810670243327832 o2

TKFF vakaras Kauno menininkų namuose / Organizatorių archyvo nuotr.

Šiuolaikinės muzikos festivalis „Iš arti“
Lapkritis

Festivalio atsiradimą 1997-aisiais lėmė noras propaguoti Kauno miesto kompozitorių kūrybą, skatinti regioninius lietuvių muzikų ryšius. Palaipsniui iš kuklaus renginio festivalis išaugo į solidžią šiuolaikinės muzikos vitriną, kurioje kasmet - panašiai ir kartu skirtingai skleidžiasi naujos ar seniau sukurtos muzikos, simfonijos, šokiai, psalmės, koncertai, rapsodijos, siuitos, pokalbiai, istorijos pamokos... 

Kalėdos Kaune
Gruodis

Kasmet vis kitomis spalvomis suspindintis gruodis – vienas gražiausių mėnesių Kaune. (Ne)tradicinė eglutė Rotušės aikštėje, čia pat šurmuliuojantis Kalėdų miestelis, ryškiai papuošti tiltai, parkai, gatvės ir kiti objektai – puikus fonas šventiniams prisiminimams.

RSV 0947 1

Kauno miesto savivaldybės archyvo nuotr.

Uždaryti

Pažiūrėkite ką gausite! Šios savaitės naujienlaiškis