lt
2018-03-13 į sąrašą

Prancūziškos virtuvės šventė „Goût de France“ – trijuose Kauno restoranuose

„Goût de France / Good France“ tikslas yra pristatyti prancūzų art de vivre, tradicinius produktus, skatinti žmones atrasti Prancūziją ir jos kultūrą.

2018 m. kovo 21 d. iniciatyva „Goût de France / Good France“ jau ketvirtus metus iš eilės kviečia švęsti Frankofonijos, taip pat ir pavasario lygiadienį, kartu su prancūziška virtuve. Prie šios iniciatyvos jungiasi daugiau nei 3 000 virėjų penkiuose žemynuose, kurie buvo atrinkti įvertinus jų pasiūlymus.

Prancūziškos virtuvės receptus išbandyti siūlys ir trys restoranai Kaune, mažajame Paryžiuje, mieste, kuriame švenčiamas visas Frankofonijos mėnuo.

Renginį  „Goût de France / Good France“ organizuoja žinomas virtuvės šefas Alain Ducasse ir Prancūzijos Užsienio reikalų bei tarptautinės plėtros ministerija. Tiesą sakant, šios iniciatyvos istorija daug senesnė nei ketveri metai – dar  1912 metais virtuvės šefas Auguste Escoffier (1846-1935) inicijavo Epikūro vakarienes: tas pats meniu, tą pačią dieną įvairiuose pasaulio miestuose dideliam skaičiui svečių. 

Šiemet jau tradiciškai šventėje dalyvaujančiuose restoranuose vakarienės metu bus pagerbta prancūzų virtuvė, jos novatoriškumas ir vertybės, kurias ji puoselėja bei malonumas dalintis saugant gamtą ir sveikatą.

„Goût de France / Good France“ tikslas yra pristatyti prancūzų art de vivre, tradicinius produktus, skatinti žmones atrasti Prancūziją ir jos kultūrą.

Lietuvoje „Goût de France / Good France“ vakarienei atrinkti devyni restoranai, trys jų – Kaune. Tai DIA (kvietimą vakarienei rasite čia), „Medžiotojų užeiga“ (kvietimą vakarienei rasite čia) ir „Monte Pacis“ (kvietimą vakarienei rasite čia).

 Bon appetit!

Uždaryti

Pažiūrėkite ką gausite! Šios savaitės naujienlaiškis

Užsisakyti naujienlaiškį